Resa till Sydney

Resa till Sydney

Sydney och Australien kallas inte Down Under utan orsak. Sett från Sverige ligger de på andra sidan jordklotet, vilket betyder att det inte direkt är ett stenkast härifrån. Dock flyger ett stort antal svenskar och européer till Sydney varje år, så förbindelserna är det inget större fel på. Här kan du läsa om de olika sätten att ta dig till Sydney.

Flyg till Sydney, Australien

Det absolut vanligaste, snabbaste och smidigaste sättet att komma till Sydney är självklart med ett flyg. Från Sverige och Europa går dock inga direktflyg till Australiens största stad, ett eller flera byten krävs innan du står på australiensisk mark.

De flesta resenärer brukar ta för vana att byta flyg i Bangkok eller Peking. Den sammantagna tidsåtgången med alla flyg inräknade brukar vanligtvis ta upp till ett dygn eller lite mer. Somliga passagerare väljer dessutom att göra ett större uppehåll någonstans i Asien för att vila upp sig lite och se något annat på vägen. Några flygbolag som är vanliga att ta från Stockholm Arlanda till Sydney med byten i en eller ett par städer på vägen, är:

  • Finnair
  • Quantas
  • Etihad
  • British Airways

Resebolag eller självständig resenär? Det är frågan

När du ska åka så långt som till Australien är det bra att du kollar upp flera flygrutter och jämför priser, då du i annat fall kan få betala dyra pengar. Ett tips är också att åka med något Australien-nischat resebolag som åker till Sydney och kanske till och med kombinerar det med andra aktiviteter och städer under resans gång. Då har du hela resan utstakad utan att behöva tänka så mycket, och de viktigaste sevärdheterna och utflyktsmålen är att vänta.

Å andra sidan är Sydney och Australien härliga att upptäcka utan planering, en slags ta-dagen-som-den-kommer resa. Det är helt enkelt upp till var och en vad som passar.

Sydneys flygplats

Sydneys internationella flygplats Kingsford Smith Airport ligger endast 8 km från centrum och förbindelserna in är goda. Det kan välja mellan buss, tåg och hyrbil och alla sätten är lika smidiga. Vi rekommenderar flygtransfer.nu för att hitta ditt bästa transferalternativ att boka i förväg.

Till Sydney på andra vägar

Har du reslust utav rang och vill kombinera flyget med andra transportmedel? Det går! Varför inte ta Transsibiriska järnvägen från Moskva till Peking och flyga direkt därifrån? Du kommer garanterat uppleva många lustfyllda äventyr på resan och se länder du kanske aldrig kunnat tänka dig att se tidigare. Transsibiriska järnvägen går genom både Ryssland, Mongoliet och Kina, så ett stort äventyr är att vänta!

Med lastbåt

En äventyrslysten och klimatmedveten backpacker kanske även vill ta en båt från olika platser och komma till Australien utan att flyga. Detta tar tid och kan vara lite krångligt men det fungerar! Från Los Angeles eller Indonesien kan du i viss mån fråga lastbåtar om de tar ombord dig. I många fall får du ett jakande svar. Dock är det inte alltid att båten tar dig till Sydney. Los Angeles – Melbourne är en relativt vanlig rutt där flera resenärer fått erbjudan om att åka med. Från Melbourne kan du sedan ta tåget vidare till Sydney.