Shopping i Sydney

Shopping i Sydney

Shoppingmöjligheterna i Sydney är stora och väldigt utspridda. Shoppingstråken kan både hittas inne i centrum men även vid stränderna och längre ut i andra stadsdelar dit du kan ta dig med båt eller buss. Köp souvenirer, mode, skönhetsprodukter och traditionellt hantverk.

Sydneys modevärld

Det australiska modet överraskar ordentligt. Bland annat sägs det att badmodet här är det bästa i världen. I Sydney finns en härlig mix av etnisk konst & design och modernt tänk. Bland annat kan du gå in i butiker och gallerier som säljer hantverk från aboriginerna. En del av dessa butiker ligger till exempel vid Bondi Beach.

Köp också hem lite av australiska klädesplagg. Sass & Bide är två stora designers som revolutionerat modet i Sydney. För shopping överlag kan du strosa runt på George Street, Harrington Street och Market Street m.fl. Newtown är den stadsdel som är känd för sin lite mer lyxiga shopping.

UGG – Australiens mest kända skomärke

Har du också en slags hatkärlek till de fulsnygga surfardojjorna från UGG som visserligen känns som att gå på mjuka kattungar, men som har en design utöver det vanliga? UGG har dock kommit att bli ett av världens mest omtalade skomärken och ett fashion statement. Skorna eller stövlarna är väldigt robusta av äkta fårskinn, och kom till när ett gäng surfare ville värma fötterna efter de kyliga vattenaktiviteterna under vintern. När du ändå är i UGGs hemland – köp ett eller två par eftersom de är betydligt billigare i Australien. Butiken ligger på bland annat Pitt Street men du kan även besöka deras outlet på Town hall Square.

Gå på Sydneys många marknader

Sydney har flera marknader där både mat, kläder och prylar säljs.  Sikta in dig på Paddy’s Market på Hay Street eller Glebe Market vid universitetet på lördagar. Dessa marknader är inte de enda – och och många av dem håller öppet både under veckorna och helgerna.

  • Bondi Farmers Market
  • King’s Cross Organic Food Market
  • Balmain Markets etc.

Aussie souvenirer att handla med dig hem

Australien är ett land full av rikedomar. I Sydney kan du handla mängder av typiska produkter och souvenirer som kommit att känneteckna detta storslagna land.

Opalstenar

Australien är känt för sina opalstenar och Sydney har kommit att bli hemvist för många smyckesbutiker som säljer opaler i form av juveler. Dessa stenar har vackert skiftande färger och passar till alla typer av människor. Priset är inte hutlöst dyrt och det är en bra investering. Många butiker som säljer opaler ligger på George Street.

Klä dig som en outback ranger med Akubra-hattar

Nej, det är inte bara i södra USA du hittar tuffa cowboyhattar. Kommer du ihåg filmen ”Crocodile Dundee”? Huvudrollsinnehavaren gick sällan någonstans utan sin Akubra-hatt som har blivit ett statement-plagg och ett måste för en riktig tuffing från Outback. I Sydney kan du köpa dem i flera olika utföranden, bland annat på Rock Street.

Läder från kängurur

De här produkterna kan för vissa kännas lite kontroversiella att köpa. Australien har många kängurur och många använder deras skinn för att göra plånböcker, handskar, bälten och väskor. Huruvida du tycker det känns rätt eller inte att använda dem är din ensak, men det finns dock många ställen i Sydney som säljer dessa accessoarer, bland annat på Harrington Street. Många av produkterna är dessutom designade och pyntade av aboriginer som ett traditionellt hantverk.